Kerää / Tutkii

Keppihevosia – onko niitä?

Keppihevoset lentävät lasten rooli- ja fantasialeikeissä. Suomen kieleen keppihevonen on juurtunut osaksi poliittista retoriikkaa: keppihevonen tarkoittaa kuvannollisesti keinoa tai veruketta, jota käytetään omien tavoitteiden ajamiseen. Muinaiset keppihevoset olivat shamaanien työkaluja ja rituaaliesineitä, joiden avulla tietäjä matkasi hakemaan neuvoja ratkaistavaan pulmaan tai parannettavaan sairauteen ylisen maailmoista. Myös shamaanin rumpua on kutsuttu hevoseksi. Noidan lentoluuta on saattanut olla alunperin keppihevonen.

Aurinkoinen tulevaisuus ry:n työpajassa lapset -ja myös aikuiset valmistivat keppihevosia ja muita leikkivälineitä kierrätys- ja luonnonmateriaaleista. Mm Quo Vadis-teatterin espanjalaiset näyttelijät valmistivat keppihevosia tuliaisiksi ystävilleen.

RITUAALIMUSEON KEPPIHEVOSTALLI
Lapsiparkki ja avoin keppihevostyöpaja kaikille halukkaille
avoinna pe 12 – 18, la 12 – 18, su 11 – 18

Keppihevostalli/Aurinkoinen tulevaisuus ry