Kerää / Yhdistää

Jaana Kouri: Shamaanin polku -kurssi 17. – 19.1. 2014

Kurssi on täynnä, kiitos mielenkiinnosta!

Jaana Kourin Shamaanin polku -kurssi toteutetaan Nyt riitti -päivien osanottajien toiveesta. Rituaalimuseo järjestää rituaaliperintöön ja rituaalien tarpeeseen, aineettomaan kulttuuriperintöön sekä tulavaisuuden tutkimiseen  eri tavoin kiinnittyviä kursseja, työpajoja ja kohtaamisia – kerromme tulevasta ohjelmasta näillä sivuilla.

Tuhansien vuosien ajan eri kulttuureissa, myös suomalaisten ja muiden pohjoisten kansojen keskuudessa, shamaanit ovat tehneet matkoja henkimaailmaan tuodakseen apua, neuvoa, tietoa, parannusta tai voimaa sitä tarvitsevalle. Matkallaan henkimaailmaan  aliseen, keskiseen tai yliseen, shamaani tapaa henkioppaansa ja auttajansa.

Shamaanin matka -peruskurssilla etsimme shamaniuden avulla henkistä sisältöä elämäämme. Kurssin aikana osanottajat tutustuvat perinteisiin tapoihin siirtyä toiseen todellisuuteen rummutuksen, tanssin tai/ja laulamisen avulla. Tutustumme shamanistiseen, henkiseen maailmankuvaan, siihen liittyvään etiikkaan ja eri kulttuurien shamanistisiin esimerkkeihin. Pääpaino on shamanismin vaikutuksessa omaan elämäämme ja hyvinvointiimme sekä shamanistisessa parantamisessa. Jaamme piirissä kokemuksiamme, mikä vahvistaa shamanistista tietoisuuttamme ja ymmärrystämme ihmisen ja henkien vuorovaikutuksesta.

Sinulla ei tarvitse olla aiempaa kokemusta shamanismista tai shamanistisen matkan tekemisestä.

Kurssi alkaa perjantaina tervetuliaisteellä/kahvilla ja päättyy sunnuntai-iltapäivällä. Kurssin ohjelma      on tiivis. Suurimman osan harjoituksista teemme sisätiloissa, mutta kurssiin kuuluu myös ulkona/luonnossa tehtäviä harjoituksia.

Kurssin hinta 230 euroa sisältää opetuksen, majoituksen ja ruoan. Ruoka on kasvis-kalaruokaa. Ilmoittaudu Tuula Nikulaiselle ja varaa paikkasi maksamalla ennakkomaksu100 euroa viimeistään 1.1.2014.

Jos kurssi peruuntuu, ennakkomaksu palautetaan kokonaan. Jos perut itse, ennakkomaksusta palautetaan puolet. Ilmoittautuessasi kurssille, saat lisäohjeita. Jos sinulla on kysyttävää, ota yhteyttä Jaanaan. Ruokaan, majoittumiseen ja matkaohjeisiin liittyvissä asioissa ota yhteys Tuulaan.

Tervetuloa!

jaana kouri

Kurssin opettaja Jaana Kouri on uskontotieteilijä, luokanopettaja ja kirjailija. Jaana on työskennellyt shamanistisesti ja rakentanut shamaanirumpuja kahdenkymmenen vuoden ajan. Hän on toiminut useita vuosia Suomen shamaaniseurassa. Hän on käynyt useita shamanismin, muun muassa Scandinavian Center of Shamanic Studies -keskuksen kursseja ja on shamanic counselor, shamanistinen ohjaaja.

Kurssin avustajana ja paikan emäntänä toimii folkloristi ja taiteilija Tuula Nikulainen. Tuula on harjoittanut shamanistisia menetelmiä 1980- ja 1990-luvulla Scandinavien Center of Shamanic Studies (gallery) perustajien ohjaamana.

Kurssipaikka on suojeltu Peksalan vanha kansakoulu, joka on ollut Tuulan perheen koti vuodesta 1987 (rakennettu 1904). Koululla majoitutaan luokkahuoneen parviin yhteismajoitukseen. Mukaan tarvitset makuupussin ja päänalusen kurssilla käytettävän makuualustan/maton lisäksi. Koululla on patjoja, ulkovessa ja puulämmitys. Villasukat ovat tarpeen! Kerrothan ajoissa mahdolliset ruokarajoitteesi. Ruoka on  pääsääntöisesti luomua.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s