Kerää / Yhdistää

Seikkailua ja selviytymistä: Koululaisten retki Hirven väen pariin

Koululaisten seikkailupäivä keväällä 2013 yhteistyössä Rituaalimuseo ja Aurinkoinen tulevaisuus ry. Sukellus muinaisiin kädentaitoihin, rituaaleihin ja uskomuksiin. Seikkailua, selviytymistä ja yhteistyötä luonnonvoimien kanssa.

Kuvaesitys vaatii JavaScriptin.

Kehystarina: Muinoin mäellä asui onnellinen Hirvenväki (Mäen ja kylän nimi on edelleen Hirvikallio). Kuivien vuosien jälkeen alkoivat sateiset kaudet, ja varastot täyttyivät metsän viljasta…Hirven väkeen iski ahneus: he halusivat sateenkaaren ja sen tuomat aarteet vain itselleen. Hirven väki ryösti sateenkaaren ja vangitsi sen Linnavuoreen – sillä seurauksella, että he vangitsivat myös itsensä sinne, koska joutuivat alinomaan vartioimaan sateenkaarta… Lapset tulevat muinaispolulle ja heidän tehtävänään on vapauttaa sateenkaari ja samalla Hirvenväki… Vapautustehtävää varten lapset  tarvitsevat sekä päiväpuolen että yöpuolen tietoja, taitoja, viisautta, tarkkuutta ja rohkeutta. Näitä he saavat Rikalanmäen muinaisen polunvarren taitajilta ja tietäjiltä.

Taitaja-tietäjät: Hanna Nore Kalannahan käsittelijä > suomuja Mathias Nykänen Veistäjä > lastuja Miika Vanhapiha  Jousiampuja > rituaalinen hirvenmetsästys Jarmo Markkanen Tarinankertoja > yöeläinten tarinoita Leena Muuri Kehrääjä > kaulanauha värttinällä kehräten Jouni ja Anu Taivainen  Parantaja-oppaat > ensiapua luonnosta Jussi Mattila Tulentekijä > tulipora Veera Vähämaa Yhteisten sanojen loihtija > Raudan syntysanat Pasi Pohjolainen Seppä ja Linnavuoren portinvartija > polttaa reiän lastuun Tea Tikka Sateenkaaren valo ja värit Sonja Ihalainen Opas ja ensiapukoira Rölli Antti Tolvi: Opas Tuula Nikulainen Tarinankertoja: Hirven väen tarina

Sateenkaaren ja Hirvenväen vapautus Lapset saavat reitiltä mukaansa lastun veistäjältä, hauen suomuja kalannahan käsittelijältä, värttinällä kehrätyn kaulanauhan, sekä yhteiset sanat , jotka ovat jokaisen ryhmän omat raudan syntysanat. Seppä päästää ryhmän kerralla Linnavuorelle lausuttuaan ensin “raudan syntysanat” Sepälle. Seppä polttaa jokaisen lastuun reiän. Linnavuoren huipulla on Värien hallitsija, jonka kanssa lapset kokoavat itselleen amuletin lastuista ja valoa läpäisevistä suomuista. Jokainen saa yhden värin lastuun ja näin lapset kuljettavat sateenkaaren mukanaan vapauteen…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s