Kerää / Yhdistää

Heikki Willamo: Pyhien jäljillä

Valokuvataiteilija, luontokuvaaja ja kirjailija Heikki Willamon esitelmä ohjelmaosiossa ”Myyttinen luonto, inhimillinen eläin”- Heikki kertoo:

Hirvi on ollut minulle aina tärkeä eläin, samoin karhu, mutta asuinpaikastani johtuen en ole voinut luoda jälkimmäiseen henkilökohtaista suhdetta, ennen kuin aivan viime vuosina. Tutkin hirveä ja karhua taiteilijana, eläimistä kiinnostuneena biologina, muinaisina pyhinä eläiminä, pohjoisessa kalliotaiteessa esiintyvinä hahmoina ja sitä kautta olentoina ihmisen mielenmaisemassa. Minua kiinnostavat ihmisen ja eläimen kohtaaminen sekä suhde. Mietin paljon tekemiseni vaikutteita. Olen aina pyrkinyt lähelle, katsonut yksilöä enkä lajia, mutta viimeisten vuosien aikana jokin on muuttunut. Karhun, hirven ja peurojen kanssa haen ennen kaikkea vanhaa kulttuurista yhteyttä. Uskon kalliotaiteen kumpuavan syvältä ihmisen sisältä – näyistä, transsitiloista, unista ja ilmestyksistä. Liittämällä itseni niihin teen kuvaustapahtumasta pienimuotoisen ja henkilökohtaisen riitin.

Heikki-Willamo_1-kuvaaja-Kikka-Niittynen

Heikki Willamo

 

Heikki Willamon esitelmä Riitti soikoon! -ohjelmakokonaisuudessa Myyttinen mieli ja inhimillinen luonto 2014

Tulossa esitelmästä audio-tallenne

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s