Kerää / Yhdistää

Marianna Keisalo: Leikkisät lemmikit ja hauskat ihmiset

Marianna-riikinkukotAntropologi Marianna Keisalon Riitti Soikoon 2014 avaus-esitelmä: ”Leikkisät lemmikit ja hauskat ihmiset: ihmisten/eläinten leikistä, huumorista ja rituaalista.” Esitys tutkii leikkiä, huumoria ja rituaalia kysyen mikä on näiden käsitteiden yhteys toisiinsa,  ja toisaalta miten nämä liittyvät rajoihin ihmisten ja (muiden) eläinten välillä. Monet eläimet leikkivät, mutta onko huumori leikinmuotona yksi inhimillisyyden keskeisiä piirteitä, joka edellyttää kehittynyttä symbolien tajua? Löytyykö ihmisten tai eläinten, tai ihmisten ja eläinten, välisistä sosiaalisiin suhteisiin liittyvistä leikin ja huumorin muodoista rituaalia? Linkki esitelmään ”Playful pets and funny people: on human/animal play, humor, and ritual”: Marianna Keisalon Riitti Soi PDF. Tällä hetkellä Marianna opettaa antropologian kursseja Helsingin yliopistossa ja avoimessa yliopistossa ja aloittelee uutta stand-up komiikkaa käsittelevää tutkimusprojektia

Kategoriasta TALLENTAA löytyy esitelmän videotallenne.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s