Ajankohtaista / Kerää / Yhdistää

Terve riitti, terve kaunis!

Rituaalimuseon kolmannet riittipäivät ovat taas syksyllä syyssoitimen aikaan eli 25-27.9. 2015. Paikkana Sokerikulma Kemiönsaarella, ks. Residenssi Revonhäntä eli Revohka. Teemamme ovat terveys ja kauneus. Aiheet kietoutuvat tapahtumassa eettisiin ja esteettisiin kysymyksiin sekä eri lajien selviytymiseen olosuhteiltaan muuttuvalla planeetallamme – ennen, nyt ja tulevaisuudessa. Haastammekin nyt Sinut, kulttuurin- ja luonnontutkijan, taiteilijan tai rituaalien harjoittajan tarjoamaan meille ehdotuksesi aiheeseen avoimesti liittyen, joka voi olla kaikkea taivaan ja maan väliltä, luentoesityksistä monimuotoisiin performansseihin. Esiintyjille voimme tarjota mukavien puitteiden ja täysihoidon lisäksi vaatimattoman esiintymis- ja/tai kulukorvauksen. Ehdotukset 30.6 mennessä osoitteeseen rituaalimuseo@gmail.com

Rituaalimuseo on mukana myös Norpas-festivaalilla 22-23.8 filosofi ja muusikko David Rothenbergin esitelmällä kauneudesta otsikolla ”Survival of the Beautiful”: miksi luonto on kaunis ja miten taide vaikuttaa tieteeseen (ks Rothenbergin teos Survival of the Beautiful). David esiintyy myös musisoiden festivaaleilla. Ks. Norpas-festivaali; 2015-ohjelma päivittyy linkkiin tuonnempana.

David Rothenberg soittaa valaiden kanssa. Kuva: Andrea Galvani

David Rothenberg, BBC Documentary

David Rothenberg, BBC Documentary ”Why Birds Sing”, 2007

Ohjelman suunnittelusta vastaa Rituaalimuseon työryhmä: kulttuurintutkijat Maija Butters, Otso Kautto, Marianna Keisalo, Tuula Nikulainen ja Anu Taivainen

One thought on “Terve riitti, terve kaunis!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s