Ajankohtaista / Kerää

Terve riitti, terve kaunis!  III rituaalipäivät 25.9-27.9.2015

Syksyn perinteiset riitti- eli rituaalipäivät lähestyvät!

Rituaalimuseo tarjoaa Norpas festivaalilla 22.8.2015:

Filosofian professori ja muusikko David Rothenbergin (NY) esitelmän kauneuden evoluutiosta: ”Survival of the Beautiful”

Taalintehdas, Kemiönsaari, Bio Pony klo 12:00. Ks koko Norpas ohjelma www.festivalnorpas.org

David Rothenberg, BBC Documentary "Why Birds Sing", 2007

Kuvalähde: David Rothenberg, BBC Documentary ”Why Birds Sing”, 2007

Rituaalimuseon III riittipäivät 25.9-27.9.2015

Riitti- eli rituaalipäivät pureutuvat kauneuden ja terveyden rituaaleihin. Luvassa on yhdistelmiä taidetta ja tiedettä, esitelmiä, riittejä, leikkiä ja huumoria sekä keskusteluja, joihin toivomme sinun ottavan osaa. Ympärillä on monimuotoista luonnonhelmaa rentoutumiselle – ja paikan päällä on mahdollisuus nauttia Sokerikulman tilan omista antimista ja kasvisruuasta sekä majoittua retrohenkisessä residenssi Revonhännässä revohka.space Majoituspaikkoja on rajoitetusti, joten varaa paikkasi ajoissa (ks tiedot alla)!

Alan opiskelijat huom! Lähde vapaaehtoiseksi mielenkiintoiseen tapahtumaan! Tarvitsemme apuasi oppaina, vierailijoiden ja esiintyjien vastaanottamisessa, opasteiden teossa ym. Ota yhteyttä: tuulanikulainen@gmail.com

evoluutio

Perjantai-illalla: Evoluutio, Teatteri Quo Vadis. Työryhmä Marko Järvikallas, Juha Tuisku, Minerva Kautto, Timo Pajuinen-Noroila, Maija Rissanen ja Tuula Nikulainen

Poimintoja ohjelmastamme:

Perjantaina 25.9 illansuussa avajaiset: Riitti sulle, kaunis mulle

Näyttelijä Max Bremerin ”Hullu tohtori”, kirjailija-ohjaaja Otso Kautto ”Sano minulle” Healing Words, Teatteri Quo Vadis Marko Järvikallaksen ohjaama esitys Evoluutio sekä Dj-näyttelijä-tanssija Sami Haapalan Metsädisco .

Lauantain teem Art, Science and Beauty

Lauantai- ja sunnuntai-aamut alkavat muusikko Antti Tolvin ohjaamilla Qi Kong -sessioilla.

Puhujina mm.

PhD Filosofi Guðbjörg R. Jóhannesdóttir:  Landscape and beauty https://edda.hi.is/research/researchers/guðbjorg-r-johannesdottir/

FT kognitiivinen uskontotiede Jani Närhi:

”Beauty, landscape and paradise – an evolutionary perspective”

Teoreettisen fysiikan professori Sabrina Maniscalco: Beauty in Quantum Physics

FM uskontotieteilijä Jaana Kouri: ”Shamanistic concept of health”

Taiteilija Sirkku Ketola: Art and Beauty + paneeli ja keskustelu päivän esiintyjien kanssa.

Illan musiikillisen esityksen tarjoaa Paha pyörä.

Sunnuntain teema ”suojautuminen, huumori ja parantuminen”.

Puhujina mm:

FM uskontotieteiljä Outi Pohjanheimo: Tartuntamagiasta ja intuitiivisesta parantamisesta

VTT antropologi Marianna Keisalo: ”Klovnit, koomikot ja parantava huumori”

Näyttelijä Anu Koskinen: Ekokatastrofin kehollistuminen (performanssi)

Kuva: Taika Ihalainen

Majoitus

Majoitusvarauksen voi tehdä osoitteeseen: residenssi.revonhanta@gmail.com

Majoitus on pääasiassa kahden hengen huoneissa ja paikkoja on rajoitetusti, joten toimi nopeasti! Mahdollisuus myös täysihoitoon.

Järjestäjät

Järjestelyistä ja ohjelman sisällöstä vastaavat Rituaalimuseon väki: Antropologi Maija Butters, kirjailija ja teatteriohjaaja Otso Kautto, antropologi Marianna Keisalo, folkloristi ja taiteilija Tuula Nikulainen sekä kulttuurituottaja Anu Taivainen. Hyvästä ruuasta vastaa kokki Hanni Brotherus.

Paikka on Sokerikulma Kemiönsaaressa, Suomenkulmantie 1325. Sijaintikartan löydät sivumme oikeasta laidasta.

Pidätämme oikeudet muutoksiin.