Kerää / Pohtii / Tutkii

Kuvitelmassa ei ole mitään kuvitteellista

Rituaalimuseon taiteilija-tutkija Otso Kauton artikkeli ”Kuvitelmassa ei ole mitään kuvitteellista” on ilmestynyt Ruukussa. Artikkeli käsittelee harjoitteita, harjoittelua ja niiden yhteyksiä rituaalin käsitteeseen. Artikkeli liittyy Kauton tohtoriopintoihin Taideyliopistossa.

Alla artikkelin ingressi ja artikkeli löytyy kokonaisuudessaan Ruukusta (linkki ingressin alla)

Otso Kautto: Kuvitelmassa ei ole mitään kuvitteellista

”Kuvitellaan artikkeli joka käsittelee harjoitteita, harjoittelua ja niiden yhteyttä rituaalin käsitteeseen.

”Lämmitellään ensin vähän”

Verryttely tai lämmittely valmistaa kehon siihen mitä kohta tuleman pitää.

Lämmittely on harjoite: se virittää hermoradat tekemään jotain, tekee mahdolliseksi, samalla se määrittelee sen mihin pyritään. Jopa silloin kun lämmittely/harjoite ilmoittaa olevansa ”avaava”, tai uusia näkökulmia luova, tai virittävänsä toisenlaisiin tietoisuuden tiloihin, silloinkin harjoite sisältää käsityksen siitä mikä on tavoittelemisen arvoista, jopa silloin kun ilmoitetaan että harjoite ei tähtää mihinkään tiettyyn päämäärään, ja että kaikki mitä tapahtuu tai jää tapahtumatta on oikein, jopa silloin, sillä harjoite tähtää aina johonkin. Ja tässä yhteydessä se että ilmoitetaan että ei tähdätä mihinkään on itsessään vahva pyrkimys.

”Vedetään aluksi pieni lämmittely”, tuntuu sisältävän vihjeen siitä että kyse ei ole kovin vakavasta toiminnasta. En ole samaa mieltä. Lämmittely sisältää vahvan kehollisen väitteen siitä millainen on luova tila. Se ei ole koskaan vain.

Tällä kertaa me lämmittelimme ajattelemalla lämmittelyä harjoitteena….

jatkuu Ruukussa – avaa tästä!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s