Rituaalimuseo

Rituaalimuseo yhdistää rituaalista kiinnostuneet ja sitä taiteen, tieteen ja kokemustiedon avulla tutkivat. Rituaalimuseo on laituri, johon eri alojen tutkijat, taiteilijat kuin aiheesta muuten kiinnostuneen voivat kiinnittyä.

Rituaalimuseo ei tulkitse kerättyä, se kerää tulkintoja, kuvailevia, osallistuvia, esittäviä ja tietoa eri tavoin käsitteleviä näkökulmia. Rituaalimuseo on piiritystila rituaaleille, avoin kohtaamisen, yhdistämisen, uuden ymmärtämisen mahdollisuus.

Rituaalimuseo vaalii aineetonta kulttuuriperintöä, tapoja, ilmiöitä, merkityksiä. Rituaalimuseo ei pysäytä rituaalien aikaa, eikä vangitse kokoelmiinsa yhtä rituaalia. Rituaalimuseo pitää yllä elävän kulttuuriperinnön liikettä, koska se juhlistaa ja kehystää rituaaleihin liittyvää tietoa sekä kokemuksia.

Rituaalimuseo kokoaa ja tallentaa rituaalien kertomaa tarinaa ja tarinaa rituaaleista. Museo tallentaa järjestämällä kohtaamisia, tapaamisia, työpajoja, tapahtumia, mahdollisuuksia kerrontaan. Elävä kertomus synnyttää uusia muotoja. Museo kerää kertomalla, tallentaa kutsuessaan luokseen tarinoita.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s